Регистрация

Телешко с мандарини

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
857
Оцени рецептата

340 г телешко филе, нарязано на много тънки филийки

За маринатата:

2 ч.л. тъмен соев сос

2 ч.л. оризово вино

1 ч.л. джинджифил; нарязан фино

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. сусамово олио

Друго:

1/3 ч фъстъчено олио

2 червени люти чушки, сушени, разполовени

5 щипки портокалова кора, сушена/накисната

Подправки:

1/2 ч.л. сечуански пипер, печен

2 ч.л. тъмен соев сос

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сусамово олио

 

Смесете месото с маринатата и се оставя да престои 20 минути. Загрейте олио в уок или голям тиган, докато е много горещо. Извадете месото от маринатата и се добавя към олиото; запържете до кафяво (около 2 минути). Извадете и отцедете. Оставете само 1 с.л. мазнина в тигана, сгорещете отново и добавете лютите чушки; запържете, като разбърквате за 10 сек. Добавете месото, корите от портокал и подправките. Запържете за 4 мин., като разбърквате добре. Поднесете веднага.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта