Регистрация

Телешко с кашу сос

Автор:
Savatova
|
Дата:
02 Oct
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

4 с.л. олио

340 г картофи, обелени и нарязани на кубчета

1 дафинов лист

1 цяло сушено червено чили

5 шушулки кардамон

1 пръчка канела, 5 см

2 цели зърна карамфил

2 ч нарязан лук

2 с.л. смлян пресен джинджифил

1 с.л. чесън, счукан

1 ч.л. прясно нарязано зелено чили (или на вкус)

1/2 ч.л. куркума

2 ч.л. смлян кимион

1/4 ч.л. захар

900 г телешко филе, нарязано на кубчета

1/2 ч вода

2 с.л. обикновено кисело мляко

1 с.л. сурово кашу или бадеми, смлени в блендера на едър прах

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. Гарам Масала

Лучени кръгчета (за украса)

 

1. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън. Запържете картофите, докато покафенеят леко, 6 до 7 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.

 2. Добавете 2 супени лъжици олио в тигана и сгорещете на умерено слаб огън. Запържете дафиновия лист, червеното чили, кардамона, канелата и карамфила за няколко секунди. Добавете лука и запържете докато покафенее, за 18 - 20 минути, като се разбърква непрекъснато.

3. Добавете джинджифила, чесъна, зеленото чили, куркумата, кимиона и захарта. Добавете месото и водата. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 30 минути. Добавете картофите и оставете да къкри, покрито, докато месото и картофите омекнат, още около 30 минути. Намалете огъня до много слаб. Добавете киселото мляко, ядките, солта и отстранете от огъня. Добавете гарам масалата. Украсете с кръгчета лук и кориандър.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта