Телешко с домати по швейцарски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко филе, нарязано на филийки с дебелина 2 см
2 супени лъжици брашно
1/4 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица олио за готвене
411 г консерва домати, нарязани
1 глава лук, нарязан, разделен на пръстени
1/2 чаша целина, нарязана на парчета
1/2 чаша моркови, нарязани на парчета
1/2 чаена лъжичка мащерка, сушена, натрошена
2 чаша спагети или ориз, сварен, горещ
Отстранете мазнините от месото. Нарежете на четири парчета за 4 порции. Смесете брашното, солта и черния пипер. С помощта на назъбената страна на чукче за месо, равномерно втрийте сместа с брашно в месото. В голям тиган запържете месото от двете страни в горещо олио. Отстранете мазнината. Добавете неотцедените домати, лука, целината, морковите и мащерката. Оставете да заври. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри около 1 1/4 часа или докато месото омекне. Сервирайте със спагети или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ