Регистрация

Телешко с домати по швейцарски

Автор:
gabi
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

450 г телешко филе, нарязано на филийки с дебелина 2 см

2 супени лъжици брашно

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1 супена лъжица олио за готвене

411 г консерва домати, нарязани

1 глава лук, нарязан, разделен на пръстени

1/2 чаша целина, нарязана на парчета

1/2 чаша моркови, нарязани на парчета

1/2 чаена лъжичка мащерка, сушена, натрошена

2 чаша спагети или ориз, сварен, горещ

 

Отстранете мазнините от месото. Нарежете на четири парчета за 4 порции. Смесете брашното, солта и черния пипер. С помощта на назъбената страна на чукче за месо, равномерно втрийте сместа с брашно в месото. В голям тиган запържете месото от двете страни в горещо олио. Отстранете мазнината. Добавете неотцедените домати, лука, целината, морковите и мащерката. Оставете да заври. Намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри около 1 1/4 часа или докато месото омекне. Сервирайте със спагети или ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта