Регистрация

Телешко с гъби и червено вино

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
04 Feb
|
Видяна:
807
Оцени рецептата

5 средно големи глави лук, нарязан на филийки

225 г пресни гъби

2 ч.л. мазнина

900 г месо за яхния

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/8 ч.л. пипер

1 1/2 с.л. брашно

3/4 ч телешки бульон

1 1/2 ч червено вино

 

Запържете като разбърквате лука и гъбите в горещата мазнина, докато лукът омекне и отцедете върху хартиени кърпи. Запържете месото в същия тиган, добавете още мазнина, когато е необходимо. Отстранете от огъня. Поръсете с подправките. Смесете брашното и телешкия бульон и ги изсипете в тигана. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Сварете 1 мин. При разбъркване се добавя червеното вино. Покрийте и оставете да къкри, докато месото омекне, 1 1/2 до 2 часа. Течността трябва винаги да покрива едва месото. Внимателно се добавят лукът и гъбите. Готви се непокрито за 15 минути или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта