Телешко с гъбен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г гъби
1/4 ч масло или маргарин
1 средно голяма глава лук, нарязан фино
3 ч галета
1/4 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. пипер
1 ч.л. сол
450 г бутер тесто
8 телешки стека, с дебелина 3 см
2 яйца, разделени
4 ч.л. вода
Махнете пънчетата на 8 от гъбите и заделете гъбите. Нарежете останалите гъби и пънчетата ситно. Сложете голям тиган на умерен огън. Разтопете маслото. Добавете гъбите и лука и задушете за 5 минути или докато течността се изпари. При разбъркване се добавят галетата, мащерката, солта и черния пипер и сместа се охлажда. Пригответе тестото според указанията на пакета. Изрежете 8 правоъгълни парчета и заделете изрязаното тесто. Поставете 1/3 чаша от гъбената смес в центъра на всеки правоъгълник и покрийте със стек и 1 цяла гъба. В малка купа разбийте белтъците и 2 ч.л. вода с вилица. Намажете краищата на тестото. Прегънете тестото върху стека и гъбите, така че краищата да се припокриват и притиснете, за да се слепят. Разточете изрезките тесто и изрежете с помощта на формичка за бисквитки с форма на листо. Намажете с разбит белтък и подредете върху пълнените пакетчета. Сложете в тавичката. Охладете в продължение на 2-3 часа. Оставете да престои на стайна температура в продължение на 30 минути преди да изпечете. Загрейте фурната до 200ºС. В чаша, разбийте жълтъка с 2 супени лъжици вода и намажете бутерките. Печете до желаната готовност - около 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ