Регистрация

Телешко с вино Бароло

Автор:
яна маринова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
519
Оцени рецептата

2 скилидки чесън, нарязан

1,5 кг телешко месо

Сол

Пипер, смлян

2 дафинови листа

Щипка сушена мащерка

5 ч червено вино Бароло (една бутилка 750 мл)

3 с.л. масло

2 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

1 морков, ситно нарязан

1 стрък целина, нарязана ситно

225 г гъби; наситнени

 

Втрийте чесъна в месото. Поръсете със сол и пипер. Поставете месото в голяма купа. Добавете дафиновите листа, мащерката и достатъчно вино, колкото да покрие месото. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Отцедете месото, заделете маринатата. Подсушете месото с хартиени кърпи. Разтопете 2 супени лъжици масло с олиото в голям съд за готвене. Когато маслото стане на пяна, добавете месото. Запържете от всички страни на умерен огън. Извадете месото от съда. Сложете лука, моркова и целината в съда. Сотирайте, докато леко покафенеят. Върнете месото. Изсипете запазената марината през цедка върху месото. Покрийте съда и намалете огъня. Оставете да къкри 2 до 2-1/2 часа или докато месото омекне. Обръщайте и мажете месото често по време на готвене. Измийте и подсушете гъбите добре и нарежете на тънки филийки. Разтопете 1 супена лъжици масло в тиган. Запържете гъбите на силен огън до златисто. Добавете гъбите към месото и гответе още 5 минути. Поставете месото на дъска за рязане и се охлажда 5 минути. Ако сосът е твърде рядък, гответе непокрит на силен огън за 5 - 10 минути. Нарежете месото и го подредете в топла чиния. Опитайте и овкусете соса, ако е необходимо, след това изсипете върху месото. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта