Регистрация

Телешко с бадеми и зеленчуци

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
600
Оцени рецептата

1,3 г телешко филе

2 с.л. олио

2 скилидки чесън, счукан

1 ч нарязан лук

1 ч.л. сол

450 г доматен сос

115 г консерва нарязано зелено чили, неотцедено

2 с.л. захар

1 с.л. брашно

1 с.л. какао на прах

1 с.л. чили на прах

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смляна канела

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1/2 ч бадеми, смлени, бланширани

8 малки глави бял лук, обелен

3 средно големи жълти тикви, нарязани на малки кубчета

1/4 ч бадеми, препечени

Гарнитура (по желание)

стръкчета пресен магданоз

чери домати

 

Запържете месото от всички страни в горещо олио в голяма тенджера; извадете месото, но запазете мазнината. Заделете. Запържете чесъна и нарязания лук в тигана в същата мазнина в продължение на 5 минути, или докато лукът омекне. Добавете солта, доматения сос и нарязаните зелени люти чушки, като се разбърква добре. Смесете захарта, брашното, какаото, чилито на прах, ригана, кимиона, кориандъра и канелата в малка купа; разбъркайте добре. Добавете захарната смес, портокаловата кора и смлените бадеми към доматената смес в тенджерата; разбъркайте добре. Върнете месото в съда, покрийте с капак, намалете огъня до слаб и се готви 2 часа или докато месото омекне. Добавете белия лук и тиквата и гответе още 20 минути или докато зеленчуците омекнат. Извадете месото в чиния за сервиране и полейте със соса. Подредете зеленчуците около месото и поръсете с бадеми. Ако желаете, гарнирайте с магданоз и чери домати.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта