Регистрация

Телешко по скандинавски

Автор:
hodjeva
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
680
Оцени рецептата

1,5 кг телешка плешка

2 с.л. олио

1 ч лук, нарязан на тънки филийки

340 мл бира или 1 1/ ч телешки бульон

2 с.л. ябълков оцет

2 с.л. кафява захар

2 с.л. пресен копър, наситнен

1 ч.л. сушен копър

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. бахар

2 малки дафинови листа

1/2 чаена чаша заквасена сметана или обикновен нискомаслено кисело мляко - по желание

 

Загрейте 2 супени лъжици олио в тенджера на умерен огън. Подсушете месото с хартиени кърпи. Сложете го в горещото олио, заедно с лука. Запържете месото от всички страни. Разбърквайте от време на време. Добавете бирата и оцета. Добавете кафявата захар и подправките. Покрийте плътно и печете в продължение на 2 1/2 до 3 часа в предварително загрята на 160 фурна, докато месото омекне. Извадете месото върху дъска за рязане. Покрийте и оставете да престои за около 10 - 15 мин. Махнете дафиновите листа и отстранете мазнината от повърхността. Може да сгъстите соса с 1/2 чаша заквасена сметана или обикновено нискомаслено кисело мляко, смесено с 3 супени лъжици брашно. Нарежете месото на филийки и сервирайте със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта