Телешко по скандинавски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,5 кг телешка плешка
2 с.л. олио
1 ч лук, нарязан на тънки филийки
340 мл бира или 1 1/ ч телешки бульон
2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. кафява захар
2 с.л. пресен копър, наситнен
1 ч.л. сушен копър
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. бахар
2 малки дафинови листа
1/2 чаена чаша заквасена сметана или обикновен нискомаслено кисело мляко - по желание
Загрейте 2 супени лъжици олио в тенджера на умерен огън. Подсушете месото с хартиени кърпи. Сложете го в горещото олио, заедно с лука. Запържете месото от всички страни. Разбърквайте от време на време. Добавете бирата и оцета. Добавете кафявата захар и подправките. Покрийте плътно и печете в продължение на 2 1/2 до 3 часа в предварително загрята на 160 фурна, докато месото омекне. Извадете месото върху дъска за рязане. Покрийте и оставете да престои за около 10 - 15 мин. Махнете дафиновите листа и отстранете мазнината от повърхността. Може да сгъстите соса с 1/2 чаша заквасена сметана или обикновено нискомаслено кисело мляко, смесено с 3 супени лъжици брашно. Нарежете месото на филийки и сервирайте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ