Телешко печено
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1,3 кг телешко, нетлъсто
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
2 глави лук, нарязан на четвъртинки
4 моркова, нарязани на четвъртинки
1 стрък целина, нарязан
1 дафинов лист
2 ч.л. оцет
5 ч вода
3 кубчета телешки бульон
1 зелка, нарязана на малки парчета
1 с.л. сушен лук, натрошен
2 с.л. брашно
1 1/2 ч телешки бульон
2 с.л. паста от хрян
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Поръсете месото с подправките. Сложете лука, морковите и целината в уреда за бавно готвене. Покрийте с месото. Добавете дафиновия лист, оцета и водата. Покрийте и гответе на слаб огън за 5-7 часа. Извадете месото и включете на силен огън. Добавете зелето; покрие и варете 15-20 минути или до готовност на зелето. Разтопете маслото в тенджера. При разбъркване, добавете сушения лук и брашното. Отцедете 1-1/2 чаши бульон от уреда. Изсипете бульона, хряна и солта в тенджерата. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Поднесете месото със соса и зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ