Телешко печено
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 телешка пържола, с дебелина 5 см
Оцет
2 големи глави лук, нарязан на филийки
4 филийки бекон
1 с.л. цели зърна карамфил
1 ч.л. цели зърна бахар
Щипка захар
Поставете месото в стъклена купа и се покрива с разтвор от половин част оцет и половин част вода и добавете две големи глави лук, нарязани на филийки. Мариновайте за 2-3 дни. Преди готвене, нарежете 4 филийки бекон на малки парчета и наситнете 1 с.л. от лука от маринатата. Направете разрези на 3-4 см в месото и напълнете с бекона и нарязания лук. Върнете месото в разтвора, добавете 1 супена лъжица цял карамфил и 1 чаена лъжичка цял бахар. Изпечете месото с част от разтвора, докато омекне. Използвайте още от разтвора, като добавите захар на вкус и пригответе сос грейви.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ