Регистрация

Телешко печено

Автор:
Благослава
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
918
Оцени рецептата

1 телешка пържола, с дебелина 5 см

Оцет

2 големи глави лук, нарязан на филийки

4 филийки бекон

1 с.л. цели зърна карамфил

1 ч.л. цели зърна бахар

Щипка захар

 

Поставете месото в стъклена купа и се покрива с разтвор от половин част оцет и половин част вода и добавете две големи глави лук, нарязани на филийки. Мариновайте за 2-3 дни. Преди готвене, нарежете 4 филийки бекон на малки парчета и наситнете 1 с.л. от лука от маринатата. Направете разрези на 3-4 см в месото и напълнете с бекона и нарязания лук. Върнете месото в разтвора, добавете 1 супена лъжица цял карамфил и 1 чаена лъжичка цял бахар. Изпечете месото с част от разтвора, докато омекне. Използвайте още от разтвора, като добавите захар на вкус и пригответе сос грейви.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта