Регистрация

Телешко задушено с паста орзо

Автор:
Надежда
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

2 с.л. олио

1/4 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч.л. чесън на прах

450 г телешко, нарязано на хапки

2 консерви (410 г) домати, нарязани на кубчета

1 консерва (300 г) телешки бульон

1 ч.л. мащерка

1 дафинов лист

3-4 средно големи моркова, обелени и нарязани на филийки

1 ч пресен или замразен зелен фасул

3/4 ч паста орзо

 

Сложете олиото в тенджера на слаб огън. Измерете брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах в затваряща се торбичка. Сложете месото и разклатете, докато се покрие много добре. Изсипете съдържанието на торбичката в съда. Увеличете огъня до умерен. Обръщайте месото на всеки 3-4 мин., за да покафенее хубаво от всички страни. Гответе, докато се получи хрупкава коричка. Добавете доматите, бульона, мащерката и дафиновия лист. Оставете да заври, след това намалете котлона до слаб. След около час добавете морковите и зеления фасул. Покрийте и оставете да къкри още 45 минути. Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете хубаво. Добавете я в съда и изключете огъня.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта