Телешко задушено по италиански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко филе, нарязано на пържоли с дебела 2,5 см
1/8 ч.л. червен пипер
400 г домати, консервирани, със сок
1 голяма скилидка чесън, счукан
1 ч телешки бульон
2 с.л. зехтин; разделени
2 средно големи тиквички, нарязани на филийки от по 0,5 см
2 средно големи глави лук нарязани на филийки от по 0,5 см
Настърган пармезан
1 ч.л. босилек; сушен - по желание
Смесете чесъна с 1 с.л. зехтин и втрийте в месото. Заделете. Запържете лука в останалия зехтин в голяма тенджера за 3 минути. Поръсете с босилек и черен пипер. Гответе като разбърквате 1 минута. Добавете доматите, бульона и тиквичките. Оставете да заври, намалете огъня, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. Междувременно сложете голям тиган на средно висока температура. Запържете месото за 1 - 2 минути. Добавете соса. Разбъркайте 2 ч.л. царевично нишесте с 2 с.л. вода и добавете в яхнията. Варете докато леко се сгъсти, около 2 минути. Поръсете с настърган пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ