Телешко задушено в доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 – 3 кг телешка плешка, нарязана
1 - 2 супени лъжици неизбелвано универсално брашно
едросмлян черен пипер на вкус
1/4 царевично олио
8 глави лук, едро нарязани на кръгчета и разделени
2 супени лъжици доматено пюре
1-1 / 2 чаени лъжички едра сол
2 скилидки чесън, нарязани на четвъртинки
1 морков, обелен
Загрейте фурната до 190ºС. Отстранете видимите мазнини от месото и го покрийте леко с брашно. Поръсете с черен пипер. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън. Добавете месото и запържете до кафяво от двете страни на умерен огън. Прехвърлете в чиния. В същия тиган, добавете лука и разбъркайте, като остъргвате залепналите частици от месото. Гответе до омекване на лука - 10 - 15 минути. Свалете съда от огъня и сложете месото, заедно с всичките му сокове. Разстелете доматеното пюре върху месото, все едно глазирате торта. Поръсете с черен пипер и едра сол. Добавете чесъна и моркова и покрийте плътно. Поставете съда на средния рафт на фурната и печете за 1-1/2 часа. Извадете от фурната и прехвърлете месото върху дъска за рязане. Нарежете го тънки резени. Върнете филийките в съда, като се припокриват в единия ъгъл, така че да можете да виждате малко от горния ръб на всяко парче. Коригирайте подправките, ако е необходимо и покрийте с капака. Върнете във фурната. Печете, докато месото е готово – още 1-3/4 до 2 часа. Нарежете моркова и прехвърлете печеното месо, лука и филийките морков в затоплена чиния. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ