Регистрация

Телешко задушено в доматен сос

Автор:
Надежда
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
587
Оцени рецептата

2 – 3 кг телешка плешка, нарязана

1 - 2 супени лъжици неизбелвано универсално брашно

едросмлян черен пипер на вкус

1/4 царевично олио

8 глави лук, едро нарязани на кръгчета и разделени

2 супени лъжици доматено пюре

1-1 / 2 чаени лъжички едра сол

2 скилидки чесън, нарязани на четвъртинки

1 морков, обелен

 

Загрейте фурната до 190ºС. Отстранете видимите мазнини от месото и го покрийте леко с брашно. Поръсете с черен пипер. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън. Добавете месото и запържете до кафяво от двете страни на умерен огън. Прехвърлете в чиния. В същия тиган, добавете лука и разбъркайте, като остъргвате залепналите частици от месото. Гответе до омекване на лука - 10 - 15 минути. Свалете съда от огъня и сложете месото, заедно с всичките му сокове. Разстелете доматеното пюре върху месото, все едно глазирате торта. Поръсете с черен пипер и едра сол. Добавете чесъна и моркова и покрийте плътно. Поставете съда на средния рафт на фурната и печете за 1-1/2 часа. Извадете от фурната и прехвърлете месото върху дъска за рязане. Нарежете го тънки резени. Върнете филийките в съда, като се припокриват в единия ъгъл, така че да можете да виждате малко от горния ръб на всяко парче. Коригирайте подправките, ако е необходимо и покрийте с капака. Върнете във фурната. Печете, докато месото е готово – още 1-3/4 до 2 часа. Нарежете моркова и прехвърлете печеното месо, лука и филийките морков в затоплена чиния. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта