Регистрация

Телешко задушено

Автор:
Благослава
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

680 г телешко, нарязано на тънки филийки

60 г брашно, овкусено със

сол и черен пипер

30 мл олио

2 големи глави лук

450 мл бульон

2 с.л. доматено пюре

450 г моркови

450 г картофи

 

Отстранете мазнината от месото. Нарежете на парчета. Оваляйте в подправеното брашно, така че да се покрив и запържете в сгорещеното олио. Добавете едро нарязания лук. Добавете всичкото останало брашно. Добавете горещия бульон и доматеното пюре в тигана и оставете да заври. Прехвърлете в голям съд с капак и се поставя покрито в бавна фурна (150С). Обелете морковите и картофите. Оставете цели или срежете наполовина (надлъжно за морковите), ако са много големи. Добавете ги в съда и поръсете със сол. Покрийте отново с капак и гответе до омекване на месото - 3-4 часа.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта