Телешко в червено вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки
4 средно големи моркова, нарязани на тънки филийки
1 ч шунка, нарязана на тънки клечици
1,3 кг телешко, нарязано на кубчета
3 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. мащерка - сушена
1/2 ч.л. розмарин, натрошен
1/2 ч.л. сушен риган
1 дафинов лист
1 с.л. сол
1/4 ч бренди
1 1/2 ч червено вино
1 консерва (450 г) домати, неотцедени - нарязани
Смесете всички съставки, с изключение на доматите, в голяма купа. Оставете в хладилника за 2-3 часа. Накиснете глинен съд от 3,25 литра със студена вода за около 15 мин. и отцедете. Прехвърлете сместа с телешко в съда. Добавете доматите с течността. Поставете съда покрит в студена фурна. Включете фурната на 220С. Пече се, като се разбърква веднъж или два пъти, докато месото и морковите омекнат - 2 1/2 до 3 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ