Регистрация

Телешко в червено вино

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
05 Feb
|
Видяна:
737
Оцени рецептата

2 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки

4 средно големи моркова, нарязани на тънки филийки

1 ч шунка, нарязана на тънки клечици

1,3 кг телешко, нарязано на кубчета

3 скилидки чесън, счукан

1 ч.л. мащерка - сушена

1/2 ч.л. розмарин, натрошен

1/2 ч.л. сушен риган

1 дафинов лист

1 с.л. сол

1/4 ч бренди

1 1/2 ч червено вино

1 консерва (450 г) домати, неотцедени - нарязани

 

Смесете всички съставки, с изключение на доматите, в голяма купа. Оставете в хладилника за 2-3 часа. Накиснете глинен съд от 3,25 литра със студена вода за около 15 мин. и отцедете. Прехвърлете сместа с телешко в съда. Добавете доматите с течността. Поставете съда покрит в студена фурна. Включете фурната на 220С. Пече се, като се разбърква веднъж или два пъти, докато месото и морковите омекнат - 2 1/2 до 3 часа.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта