Регистрация

Телешко в пикантен сос

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
856
Оцени рецептата

1 голяма глава лук - нарязан

680 г телешко филе

1 голям морков - нарязан

3 ч. л. чили на прах

1 голяма зелена чушки - нарязана

1/2 ч брашно

2 големи домата - нарязани

1 1/2 ч. л. сол

1/4 ч червено вино

1/2 чаена лъжичка пипер

1 люта чушка – без семената

3 супени лъжици олио

 

1. Направете срезове в месото и натъркайте с чили на прах; покрийте със смес от брашно, 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер; начукайте с чукче за месо от двете страни, за да изтъните месото и нарежете на 6 парчета.

2. Запържете в горещо олио в голям тиган. Извадете и заделете. Сотирайте лука, морковите, чушката и доматите в тигана, прибавете останалата 1 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер, отстранете от огъня.

3. Смесете месото и сотираните зеленчуци в тенджера на слаб огън, прибавете виното и лютата чушка; покрийте с капак.

4. Варете на слаб за 8 часа или на силен в продължение на 4 часа или докато омекне.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта