Регистрация

Телешко в орехов сос

Автор:
lubo
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
558
Оцени рецептата

2 кг телешко, почистено от мазнините, нарязано на кубчета

Подправено със сол брашно

Зехтин

1/2 чаша вода

1 консерва (225 г) доматен сос

4 глави чесън, фино счукан

1/3 ч ябълков оцет

1 пръчка канела

8 цели зърна карамфил

8 цели зърна бахар

1 ч смлени орехи

1 с.л. лимонов сок

Филийки препечен хляб

 

Оваляйте месото в подправеното брашно; изтръскайте излишното. Загрейте олиото в голям тиган. Запържете месото много добре. Прехвърлете в уреда за бавно готвене. Налейте водата в съда от готвенето и разбъркайте, за да се отлепят залепналите по дъното парченца. Изсипете сместа в уреда, заедно с доматения сос, чесъна и оцета. Поставете пръчката канела, карамфила и бахара и в тензух. Добавете торбичката в уреда. Покрийте. Гответе на ниска мощност за 8 - 10 часа или до омекване. Добавете орехите и лимоновия сок и се разбърква много добре. Загрейте хубаво. Поднесете върху намазаните с масло филийки.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта