Регистрация

Телешки стек с пипер, сметана и коняк

Автор:
benito
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

340 г телешко филе

1/4 ч зехтин

1/4 ч сос терияки

2 с.л. сос Уорчестър

Едро натрошени зърна черен пипер

Червено вино

Сметана

Коняк

 

1. Смесете зехтин, терияки соса и соса Уорчестър за марината за месото. Мариновайте пържолата най-малко няколко часа или за една нощ в хладилника като обръщате месото от време на време.

2. Натрошете достатъчно пипер, така че да покрие пържолата от двете страни. Поставете натрошения пипер върху дъска за рязане и натиснете пържолата отгоре.

3. Загрейте оребрен тиган и сложете пържола в него.

4. Изпечете от двете страни равномерно, до желаната готовност.

5. Сложете в затоплена чиния. Запазете течността в тигана и добавете малко вино, за да го деглазирате. Гответе, докато сосът се сгъсти леко.

6. Добавете сметаната, след това коняка и гответе още малко. Изсипете соса върху пържолата и сервирайте с картофи и моркови.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта