Телешки стек с пипер, сметана и коняк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
340 г телешко филе
1/4 ч зехтин
1/4 ч сос терияки
2 с.л. сос Уорчестър
Едро натрошени зърна черен пипер
Червено вино
Сметана
Коняк
1. Смесете зехтин, терияки соса и соса Уорчестър за марината за месото. Мариновайте пържолата най-малко няколко часа или за една нощ в хладилника като обръщате месото от време на време.
2. Натрошете достатъчно пипер, така че да покрие пържолата от двете страни. Поставете натрошения пипер върху дъска за рязане и натиснете пържолата отгоре.
3. Загрейте оребрен тиган и сложете пържола в него.
4. Изпечете от двете страни равномерно, до желаната готовност.
5. Сложете в затоплена чиния. Запазете течността в тигана и добавете малко вино, за да го деглазирате. Гответе, докато сосът се сгъсти леко.
6. Добавете сметаната, след това коняка и гответе още малко. Изсипете соса върху пържолата и сервирайте с картофи и моркови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ