Телешки стек по градинарски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г телешки стек
1 с.л. универсално брашно
1/2 ч.л. сол
1 щипка пипер
1/4 ч нарязан лук
1 с.л. зехтин
1 ч вода
1/2 ч.л. разтворим телешки бульон на гранули
6 малки цели моркова или 2 средно големи моркова, нарязани на парчета от по 2-3 см
1 малка тиквичка, нарязана на филийки
1/4 ч.л. сушен копър
1 малък домат, обелен и нарязан на парчета
Нарежете месото на 2 порции. Смесете брашното, солта и черния пипер; изтънете добре месото, оваляно в сместа, като се използва чук за месо. Запържете каймата и лука в горещо олио. Отстранете от огъня. Добавете водата и бульона. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 35 минути. Добавете морковите; покрийте и варете на слаб огън за 12 мин. Добавете тиквичките и копъра; поръсете с допълнително сол и черен пипер. Продължете готвенето още около 5 минути, докато месото и зеленчуците омекнат. Добавете доматите при месото и сгорещете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ