Телешки стек на тиган с уиски сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям телешки стек с дебелина 5 см или 4 малки пържоли с дебелина 2,5 см
1 с.л. зърна черен пипер, едро счукани
3 скилидки чесън, счукан
1/2 ч.л. едра сол
За соса с уиски:
113 г масло
2 с.л. нарязан лук
1 скилидка чесън, счукан
2 с.л. уиски
1 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. синапени семена
Щипка сос табаско
Отстранете излишните мазнини от външната страна на пържолите. Натиснете счуканите зърна черен пипер и чесъна от двете страни на месото и оставете да престои на стайна температура за 1 час. Загрейте чугунен тиган на силен огън. Намажете дъното на горещия тиган с парче мазнина, отрязана от пържолите. Добавете около половината от солта. Сложете пържолата или пържолите да се изпържат бързо от едната страна, а след това извадете, добавете останалата сол и обърнете пържолата от другата страна да се запържи. Намалете огъня до умерен и гответе пържолите до желаната готовност. Извадете в топла чиния. Изсипете соса върху пържолите и сервирайте.
На соса: Излейте всички мазнини от готвенето на пържолите. Разтопете маслото в същия тиган на слаб огън, прибавете лука и чесъна и гответе бавно, докато омекне. Добавете останалите съставки и оставете да къкри за минута или две. Залейте пържолите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ