Регистрация

Телешки стек на тиган с уиски сос

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
2368
Оцени рецептата

1 голям телешки стек с дебелина 5 см или 4 малки пържоли с дебелина 2,5 см

1 с.л. зърна черен пипер, едро счукани

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. едра сол

За соса с уиски:

113 г масло

2 с.л. нарязан лук

1 скилидка чесън, счукан

2 с.л. уиски

1 с.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. синапени семена

Щипка сос табаско

 

Отстранете излишните мазнини от външната страна на пържолите. Натиснете счуканите зърна черен пипер и чесъна от двете страни на месото и оставете да престои на стайна температура за 1 час. Загрейте чугунен тиган на силен огън. Намажете дъното на горещия тиган с парче мазнина, отрязана от пържолите. Добавете около половината от солта. Сложете пържолата или пържолите да се изпържат бързо от едната страна, а след това извадете, добавете останалата сол и обърнете пържолата от другата страна да се запържи. Намалете огъня до умерен и гответе пържолите до желаната готовност. Извадете в топла чиния. Изсипете соса върху пържолите и сервирайте.

На соса: Излейте всички мазнини от готвенето на пържолите. Разтопете маслото в същия тиган на слаб огън, прибавете лука и чесъна и гответе бавно, докато омекне. Добавете останалите съставки и оставете да къкри за минута или две. Залейте пържолите.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта