Телешки стек в доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч зехтин
1 ч.л. ситно нарязан чесън
2 ч нарязани домати
1 ч.л. натрошен сушен риган
Щипка прясно смлян черен пипер
Сол на вкус
1,3 кг бифтек или стек от телешко филе с дебелина 2,5 см
Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в тиган на умерен огън. Свалете тигана от котлона, добавете чесъна и се разбърква за 30 секунди с дървена лъжица. Добавете доматите, ригана, 1/2 чаена лъжичка сол и малко пипер и гответе на умерен огън, като се разбърква с дървена лъжица. Когато сокът на доматите се изпари, махнете тигана от котлона. В тенджера загрейте останалите две супени лъжици зехтин. На силен огън, запържете местото в зехтина за няколко минути от всяка страна. Намалете огъня до умерен и изсипете доматения сос върху и около месото. Покрийте и варете в продължение на три до пет минути или до желаната готовност на месото. При поднасяне, извадете месото и изстържете доматения сос, прехвърлете върху дъска за рязане. Кипнете соса за 1-2 мин., като остъргвате залепналите частици от дъното. Подправете на вкус. Нарежете стека и сервирайте със сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ