Регистрация

Телешки стек в доматен сос

Автор:
alexander
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
728
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

1 ч.л. ситно нарязан чесън

2 ч нарязани домати

1 ч.л. натрошен сушен риган

Щипка прясно смлян черен пипер

Сол на вкус

1,3 кг бифтек или стек от телешко филе с дебелина 2,5 см

 

Сгорещете 2 супени лъжици от зехтина в тиган на умерен огън. Свалете тигана от котлона, добавете чесъна и се разбърква за 30 секунди с дървена лъжица. Добавете доматите, ригана, 1/2 чаена лъжичка сол и малко пипер и гответе на умерен огън, като се разбърква с дървена лъжица. Когато сокът на доматите се изпари, махнете тигана от котлона. В тенджера загрейте останалите две супени лъжици зехтин. На силен огън, запържете местото в зехтина за няколко минути от всяка страна. Намалете огъня до умерен и изсипете доматения сос върху и около месото. Покрийте и варете в продължение на три до пет минути или до желаната готовност на месото. При поднасяне, извадете месото и изстържете доматения сос, прехвърлете върху дъска за рязане. Кипнете соса за 1-2 мин., като остъргвате залепналите частици от дъното. Подправете на вкус. Нарежете стека и сервирайте със сос.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта