Телешки ребра
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 лука шалот, нарязани
3 скилидки чесън, нарязани
1 парче пресен джинджифил, нарязан
4 или 5 люти червени чили чушки, почистени от семената, нарязани
2 ч.л. смлян кориандър
1/8 ч.л. смляна куркума
1 ч.л. сол или на вкус
2 ч вода
1 кг телешки ребра, нарязани на парчета от по 7,5 см
2 с.л. царевично олио
2 дафинови листа
2 резен галангал
1 стрък лимонова трева
1 резен лимон
Разбийте в блендера шалота, чесъна, джинджифила, лютите чушки, кориандъра, куркумата, сол и 1/2 чаша вода, на гладък сос. Мариновайте месото за 1/2 час. Загрейте олиото и добавете маринованото месо, заедно с маринатата, дафиновите листа, галангала, лимоновата трева и лимона, пържете като разбърквате на умерен огън в продължение на 5 минути. Добавете останалата вода, покрийте и варете, докато ребрата станат крехки, около 1 час. Ако сосът се изпарява прекалено бързо, добавете още 1/2 чаша вода и продължете да варите. Сервирайте топло. Поднася се с ориз и салата. За 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ