Телешки пържоли в сос с кисело мляко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 дебели телешки или агнешки пържоли, почистени от мазнини
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 - 2 големи скилидки чесън, счукан
1 ч.л. кимион, смлян
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. шафран
1/4 ч.л. кориандър
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч пилешки бульон
1 1/2 с.л. доматено пюре
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. лимонов сок
1 голям домат, обелен, без семената и нарязан на кубчета
1 краставица обелена, без семената и нарязана на кубчета
сол и черен пипер
Оваляйте пържолите в брашно и запържете до кафяво от двете страни в горещо олио на умерен огън. Махнете пържолите от съда и дръжте на топло. Сотирайте лука, чесъна и подправките в тигана на слаб огън, като се разбърква, когато е необходимо, докато лукът омекне. Добавете бульона и пържолите. Оставете на слаб огън, докато месото омекне, за около 50 минути. Махнете пържолите, заделете на топло. Отстранете излишната мазнина от съда, разбъркайте с доматеното пюре и редуцирайте течността на силен огън до 1 1/2 чаши. Междувременно, смесете последните пет съставки заедно. Изсипете горещия сос върху месото и сервирайте със сместа с киселото мляко около всеки котлет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ