Регистрация

Телешки пържоли в сос с кисело мляко

Автор:
Жана
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1284
Оцени рецептата

4 дебели телешки или агнешки пържоли, почистени от мазнини

2 с.л. брашно

2 с.л. олио

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 - 2 големи скилидки чесън, счукан

1 ч.л. кимион, смлян

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. шафран

1/4 ч.л. кориандър

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 ч пилешки бульон

1 1/2 с.л. доматено пюре

3 с.л. кисело мляко

1 с.л. лимонов сок

1 голям домат, обелен, без семената и нарязан на кубчета

1 краставица обелена, без семената и нарязана на кубчета

сол и черен пипер

 

Оваляйте пържолите в брашно и запържете до кафяво от двете страни в горещо олио на умерен огън. Махнете пържолите от съда и дръжте на топло. Сотирайте лука, чесъна и подправките в тигана на слаб огън, като се разбърква, когато е необходимо, докато лукът омекне. Добавете бульона и пържолите. Оставете на слаб огън, докато месото омекне, за около 50 минути. Махнете пържолите, заделете на топло. Отстранете излишната мазнина от съда, разбъркайте с доматеното пюре и редуцирайте течността на силен огън до 1 1/2 чаши. Междувременно, смесете последните пет съставки заедно. Изсипете горещия сос върху месото и сервирайте със сместа с киселото мляко около всеки котлет.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта