Регистрация

Телешки ленти с моркови

Автор:
петя добрева
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
886
Оцени рецептата

450 г моркови

2/3 ч газирана вода

1 ч бяло вино

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. захар

450 телешко филе

2 с.л. растително масло

2 глави лук, нарязан на кубчета

1/4 ч.л. бял пипер

1/2 ч пълномаслена сметана

1 с.л. магданоз, нарязан фино

 

Обелете морковите и се нарязват на тънки филийки. Поставят се в тенджера с газираната вода, виното, 1/2 ч.л. сол и захарта. Покрийте съда и оставете да къкри за 25 минути или докато поомекне. Междувременно нарежете месото на много тънки филийки. Загрейте зехтина и запържете леко лука за около 5 минути. Добавете месото и се готви за 5 минути, като се разбърква често. Подправя се с 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. пипер. Добавете месото и лука при морковите. Разбърква се внимателно. Добавете сметаната. Сгорещете добре, но без да завира. Регулирайте подправките, ако е необходимо. Поръсете с магданоз и поднесете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта