Регистрация

Телешки кюфтета в гъбен сос

Автор:
Жана
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
716
Оцени рецептата

1 консерва (300 г) кондензирана крем супа от гъби, неразредена

1 с.л. горчица

2 ч.л. сос Уорчестър

1 ч.л. хрян

1 яйце

1/4 ч галета

1/4 ч ситно нарязан лук

1/2 ч.л. сол

680 г телешка кайма

1 2 с.л. олио

1/2 ч вода

2 с.л. прясно нарязан магданоз

черен пипер

 

В купа смесете супата, горчицата, соса Уорчестър и хряна; смесете добре. Заделете. В друга купа, леко разбийте яйцето. Добавете галетата, лука, солта, пипера и 1/4 чаша от сместа със супата. Добавете каймата и разбъркайте добре. Оформете шест кюфтета. В голям тиган, запържете кюфтетата в олио и отцедете. Смесете останалата супа с вода и полейте кюфтетата. Покрийте и варете на слаб огън за 10-15 минути или докато месото е готово. Извадете кюфтетата в чиния за сервиране и полейте със соса. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта