Регистрация

Телешки кюфтенца - на фурна или пържени

Автор:
марина цекова
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
3845
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1 голямо яйце

1/4 ч лук; нарязан

1/3 ч галета

1/4 ч мляко

3/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1 ч.л. сос Уорчестър

 

Смесете всички съставки. С влажни ръце, оформете кюфтенца от по 1,5 см. Сгорещете 1 с.л. зехтин в голям тиган и изпържете кюфтетата на умерен огън, докато покафенеят, за около 20 минути. Отстранете излишната мазнина. Или изпечете във фурната, в леко намазана с масло тава за печене на 200 градуса до светло кафяво, за около 20 минути. Отстранете излишната мазнина.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта