Регистрация

Телешки джолан със сос Грибиш

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
1078
Оцени рецептата

1 цял телешки джолан

Вода, колкото е необходимо

1 глава лук

1 морков

 Букет гарни (по 1 стрък праз, магданоз, мащерка, дафинови листа и целина, вързани в тензух)

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч зехтин

8 малки стръка праз, задушен

Сос Грибиш:

2 с.л. дижонска горчица

1/2 ч винен оцет

2 ч зехтин

2 с.л. лук шалот, нарязан ситно

2 с.л. див лук, нарязан ситно

2 с.л. магданоз, ситно нарязан

4 кисели краставички, ситно нарязани

2 с.л. каперси

2 яйца твърдо сварени, белени и нарязани ситно

 

В голяма тенджера, сложете говеждото. Добавете достатъчно вода, за да го покрие напълно. Оставете водата да заври на силен огън. Отстранявайте изплувалата на повърхността пяна. Добавете лука, моркова, букета гарни, солта и черния пипер. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри в продължение на 6 до 8 часа или докато месото е много крехко. Обезкостете месото. Върнете го в бульона и оставете да се охлади. Нарежете месото на медальони с дебелина 1 см. Намажете медальоните със зехтин. Изпечете ги на скара за 2-3 минути от всяка страна или докато са добре запечени. Във всяка от 4 отделни чинии за сервиране се поставят 2 медальона и 2 от задушените стръка праз. До тях поставете соса. На соса Грибиш: В средно голяма купа поставете дижонската горчица и червения винен оцет. Смесете съставките много добре. Докато разбърквате постоянно, бавно добавете зехтина. Добавете останалите съставки и ги разбийте.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
трагедия
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта