Телешки джолан с ризото
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешки джолан, нарязан на еднакво големи парчета
1 щипка сол или на вкус
1 щипка черен пипер или на вкус
1/2 чаша брашно
1 1/4 ч зехтин
450 г лук, нарязан на кубчета
1 ч моркови, нарязани на кубчета
1 ч нарязана целина
3 стръка розмарин - 4 см дълги
5 скилидки чесън
15 г сушени манатарки
1 ч топла вода
1 1/4 ч бяло вино
2 л телешки бульон
Накиснете манатарките в една чаша топла вода. Отцедете. Заделете течността и нарежете гъбите на малки кубчета. Поръсете месото със сол и пипер на вкус. Поръсете леко с брашно. Запържете го в сгорещено олио до златисто. Извадете от съда. Добавете следващите пет съставки в тигана и запържете леко, докато покафенеят. Добавете запазената течност от гъбите и виното при зеленчуците и оставете да се редуцира наполовина. Добавете гъбите и бульона. Оставете да заври. Покрийте с фолио и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 2 часа. Извадете месото от съда. Дръжте на топло. Редуцирайте соковете от съда наполовина и се изсипва върху телешкото месо. Сервира се с ризото отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ