Регистрация

Телешки джолан с ризото

Автор:
roni
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
748
Оцени рецептата

2 кг телешки джолан, нарязан на еднакво големи парчета

1 щипка сол или на вкус

1 щипка черен пипер или на вкус

1/2 чаша брашно

1 1/4 ч зехтин

450 г лук, нарязан на кубчета

1 ч моркови, нарязани на кубчета

1 ч нарязана целина

3 стръка розмарин - 4 см дълги

5 скилидки чесън

15 г сушени манатарки

1 ч топла вода

1 1/4 ч бяло вино

2 л телешки бульон

 

Накиснете манатарките в една чаша топла вода. Отцедете. Заделете течността и нарежете гъбите на малки кубчета. Поръсете месото със сол и пипер на вкус. Поръсете леко с брашно. Запържете го в сгорещено олио до златисто. Извадете от съда. Добавете следващите пет съставки в тигана и запържете леко, докато покафенеят. Добавете запазената течност от гъбите и виното при зеленчуците и оставете да се редуцира наполовина. Добавете гъбите и бульона. Оставете да заври. Покрийте с фолио и се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 2 часа. Извадете месото от съда. Дръжте на топло. Редуцирайте соковете от съда наполовина и се изсипва върху телешкото месо. Сервира се с ризото отстрани.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта