Телешки гювеч
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1.3 кг телешко месо
4 ч вода
1 дафинов лист
1 ч.л. мащерка
3 стръка магданоз
1 ч.л. цели зърна черен пипер
2 глави лук, ситно нарязан
2 моркова, нарязани на филийки
2 стръка целина, нарязани тънко
За гарниране:
1 малка зелка - нарязана на резени
6 картофа - нарязани на половинки
6 моркова, нарязани на дебели филийки
3 пащърнака, нарязани на дебели филийки
1 малка ряпа - нарязана на кубчета
Накиснете глинен съд в студена вода за 10 минути. Сложете месото. Добавете водата. Трябва да има вода колкото само да покрие месото. Добавете билките, лука, морковите и целината. Покрийте съда и се поставя в студена фурна. Включете фурната на 225С и оставете да се пече 1 час. Добавете зеленчуците за гарниране, покрийте съда и продължете готвенето за още един час. Поднася се с хрян или пригответе дресинг с хрян, като смесите 1 чаена чаша заквасена сметана, 3 супени лъжици паста от хрян и сока от 1/2 лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ