Регистрация

Телешки гърди с анасон

Автор:
Силвето
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
950
Оцени рецептата

1 малък патладжан

900 г телешки гърди, почистени от излишната мазнина

2 с.л. фъстъчено олио

1 глава лук, нарязан ситно

1 с.л. смлян пресен джинджифил

1 с.л. чесън, счукан

1/2 ч.л. червен пипер

6 зърна звездовиден анасон

3 с.л. соев сос

1/4 ч сухо шери

2 ч телешки бульон

3 с.л. меласа

Сол и черен пипер на вкус

8 сушени дървесни черни гъби

1 домат, нарязан ситно

4 стръка зелен лук, нарязан

1 ч.л. сусамово олио

 

Набодете с вилица патладжана на няколко места. Поставете в предварително загрята фурна на 200С и печете в продължение на 3 минути, или докато се набръчка и омекне. Заделете. Нарежете месото на резени с дебелина 0,5 см. Загрейте олиото в голям тиган или уок. Когато започне да пуши, добавете половината гърди и гответе, като разбърквате, докато покафенеят. Извадете и оставете настрана. Добавете останалото месо и повторете процедурата. Добавете лука, джинджифила, чесъна, пипера, звездовидния анасон и соевия сос в тиган и разбъркайте за 10 секунди. Върнете месото в тигана, заедно с шерито, бульона и меласата. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. Покрийте и оставете да къкри на слаб огън в продължение на 50 минути до 1 час, докато месото омекне. Докато месото се готви, накиснете гъбите в гореща вода, така че да се покрият. Когато набъбнат и омекнат, отцедете и изплакнете добре; заделете. Отрежете краищата на патладжана. Разполовете го по дължина и изгребете с лъжичка месото. Сложете го в кухненски робот или пасатор. Пюрирайте. Добавете патладжана, отцедените гъби и доматите при месото и гответе в продължение на още 5 минути. Прибавете лука и поръсете със сусамово олио. Сервирайте с ориз, ако желаете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта