Телешка яхния със спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 малки консервирани домата, неотцедени
1 цяло прясно чили чушле
4 средно големи глави лук, цели
1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета
6 с.л. олио
450 г телешко филе, нарязано на кубчета
1 ч вода
1/4 ч.л. захар
1/4 ч.л. сол
2 ч.л. лют червен пипер (или на вкус)
1 1/2 ч.л. смлян пресен джинджифил
450 г пресен спанак
Заделете 1/2 чаша сок от консервираните домати и изхвърлете останалата част от сока. Смесете чили чушлето, доматите, лука и зелената чушка в кухненски робот и разбийте, докато зеленчуците са нарязани ситно, но не пюрирани. Загрейте олиото в голям тиган и леко задушете зеленчуците и говеждото месо за 5 минути на силен огън. Добавете запазения доматен сок, водата, захарта, солта, червения пипер и джинджифила. Покрийте, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 2 часа. Разбърква се от време на време, за да не изгаря. В същото време, накиснете спанака в топла вода за 15 минути. След това изплакнете обилно, отделете листата, изплакнете отново, нарежете наедро и оставете настрана. След 2 часа, добавете спанака в съда и варете на умерен огън за 30 минути, докато водата се изпари и спанакът е сварен. Около половин час преди сервиране, сварете ориза. Сервирайте ястието върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ