Регистрация

Телешка рулада

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

Необходими продукти: 

680 г телешки стек 

4 ч.л. дижонска горчица 

6 резена бекон, нарязан на кубчета 

3/4 ч лук, нарязан 

1/3 ч кисели краставички, нарязани 

1/4 чаша брашно 

390 мл телешки бульон 

 

Начин на приготвяне:

С чукче за месо, изтънете телешкото на голям правоъгълник. Намажете с горчица. В голям тиган над средно висока температура, запържете бекона и лука, докато беконът стане хрупкав; отцедете мазнините, като заделите 1/4 чаша. Поръсете сместа с бекон върху месото, след това с краставичките. Навийте на руло откъм късия край и завържете с канап. Запържете на умерено-силен огън в сгорещената заделена мазнина от бекона. Поставете в правоъгълна тавичка за печене. Разбъркайте брашното в мазнината в тигана, докато сместа е гладка; постепенно налейте бульона. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Изсипете соса върху месото. Покрийте и печете на 160 градуса във фурната за 1 1/2 часа или до готовност. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете. Отстранете мазнините от соса. Прецедете и сервирайте с месото.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта