Регистрация

Телешка плешка със сос с хрян

Автор:
Жана
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
956
Оцени рецептата

2 кг телешка плешка, без кост

2 с.л. мазнина за готвене

Сол и пипер

1/2 ч лук, нарязан

2 1/4 ч доматен сок

1/4 ч паста от хрян

2 с.л. сухо бяло вино

 

1. Запържете месото в мазнината в тиган с плътно покриващ капак. Добавете сол и черен пипер на вкус и извадете от съда. Отстранете излишната мазнина.

2. Запържете лука в мазнината, останала в тигана до омекване, като разбърквате често. Добавете доматения сок, хряна и виното; разбъркайте добре. Върнете месото в тигана.

3. Покрийте и оставете да къкри за 2 1/2 до 3 часа или до готовност. Обърнете веднъж и намажете със сока. Отстранете излишната мазнина.

4. Ако сосът е прекалено рядък, извадете месото и заделете на топло. Разтворете 2 с.л. брашно в 1/3 чаша студена вода. Добавете сместа бавно при соса. Оставете да заври, като се разбърква често, докато се сгъсти, около 3 минути. Опитайте соса и ако е необходимо добавете сол и пипер.

5. Нарежете месото и поднесете със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта