Телешка плешка със сос с хрян
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешка плешка, без кост
2 с.л. мазнина за готвене
Сол и пипер
1/2 ч лук, нарязан
2 1/4 ч доматен сок
1/4 ч паста от хрян
2 с.л. сухо бяло вино
1. Запържете месото в мазнината в тиган с плътно покриващ капак. Добавете сол и черен пипер на вкус и извадете от съда. Отстранете излишната мазнина.
2. Запържете лука в мазнината, останала в тигана до омекване, като разбърквате често. Добавете доматения сок, хряна и виното; разбъркайте добре. Върнете месото в тигана.
3. Покрийте и оставете да къкри за 2 1/2 до 3 часа или до готовност. Обърнете веднъж и намажете със сока. Отстранете излишната мазнина.
4. Ако сосът е прекалено рядък, извадете месото и заделете на топло. Разтворете 2 с.л. брашно в 1/3 чаша студена вода. Добавете сместа бавно при соса. Оставете да заври, като се разбърква често, докато се сгъсти, около 3 минути. Опитайте соса и ако е необходимо добавете сол и пипер.
5. Нарежете месото и поднесете със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ