Телешка кайма с тиквички и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г говежда кайма
1/2 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки или настърган
2 с.л. соев сос
Сол
2 малки тиквички, обелени и нарязани на филийки
2 домата, нарязани на парчета по дължина
1/2 ч вода
1 ч.л. захар
3 с.л. зехтин
1 1/2 с.л. царевично нишесте - разтворено в
1/3 ч вода
1. Смесете телешката кайма, лука, соевия сос и солта. Обелете и нарежете на филийки тиквичките. Нарежете доматите.
2. Загрейте олиото в уок или голям тиган. Запържете каймата, като разбърквате, докато покафенее - около 2-3 минути. Добавете тиквичките и 1/2 чаша вода; разбъркайте хубаво. Покрийте съда с капак.
3. Гответе още 5 мин., като разбърквате от време на време.
4. Добавете доматите и захарта, покрийте и гответе още 2 - 3 минути.
5. Добавете царевичното нишесте и разбъркайте много добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ