Телешка глава
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 телешка глава
4 глави лук
3 глави чесън
2 връзки кориандър
царевични или брашнени тортили
Почистете главата, като премахнете очите, ушите и т.н. Отстранете езика. Ако го оставите, ще придаде странен вкус на месото. Увийте главата в хартиена торба, заедно с лука, чесъна и кориандъра. След това увийте в зебло. Изкопайте дупка 60 см дълбока и запалете огън от дърва в нея. Изчакайте, докато огънят стане на въглища, а след това ги покрийте с пепел. Поставете главата отгоре и покрийте с около 5 сантиметра суха пръст или пясък. Напълнете дупката. Добавете още 13-15 сантиметра пръст или пясък отгоре. Запалете огън отгоре. Използвайте бавно горяща дървесина като дъб или мескит. Оставете главата в дупката между 12 и 18 часа. Поднесете с тортили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ