Тексаско чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг телешко месо, нарязано на кубчета
2 с.л. растително масло
3 скилидки чесън, нарязан
2 ч.л. смлян кимион
3 с.л. брашно
1 с.л. риган
2 консерви телешки бульон
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
4сч.л. чили на прах (или на вкус)
Загрейте олиото в голям тиган, добавете месото, като се разбърква често, докато месото вече не е розово. Намалете огъня, добавете чесъна и чили сместа, като се разбърква, докато месото се покрие равномерно. Натрошете риган над месото. Добавете 1 1/2 кутии бульон и разбъркайте докато се смеси всичко. Добавете сол и черен пипер, оставете да заври, като се разбърква от време на време. Намалете огъня; варете частично покрито на слаб огън за 1 1/2 часа като разбърквате от време на време. Добавете останалия бульон и варете още 30 минути. Охладете. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Стоплете отново преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ