Регистрация

Такос черупки от паста

Автор:
Силвето
|
Дата:
16 Oct
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

1,2 кг телешка кайма

85 г крема сирене с див лук

1 ч.л. сол

1 ч.л. чили на прах

18 големи черупки паста мидички

2 с.л. масло, разтопено

1 ч тако сос

1 ч настърган Чедър

1 ч сирене, натрошено

1 1/2 ч тортила чипс, натрошен

1 ч заквасена сметана

3 стръка зелен лук, нарязан

Листа маруля (по желание)

 

Сварете, изплакнете и отцедете пастата. Нарежете сиренето на кубчета. Запържете каймата в голям тиган на умерен огън, докато покафенее, като се разбърква, за да се натроши и отцедете мазнините. Намалете огъня до слаб. Добавете крема сиренето, солта и чилито на прах; оставете да къкри 5 минути. Намажете пастата с масло и напълнете със сместа с кайма. Подредете пълнените мидички от паста в тавичка за печене. Полейте с тако сос всяка от тях. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 15 минути. Махнете фолиото, покрийте с чедър, сирене и чипс. Пече се още 15 минути или докато забълбука. Покрийте със заквасена сметана и лук. Украсете с маруля.

 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта