Регистрация

Тако пай

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
977
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г телешка кайма

1/2 ч лук, нарязан

2 пакета подправка за тако

3/4 ч готов микс за палачинки

1 1/4 ч мляко

3 яйца

1 ч настърган Чедър

1/4 средно голяма маруля, накъсана

1 домат, нарязан на кубчета

1/4 ч черни маслини, нарязани на филийки

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете тавичка за пай или квадратен съд за печене. Запържете каймата и лука до златисто и отцедете. Добавете микса подправки. Изсипете сместа в тавичката. Разбийте микса за палачинки, млякото и яйцата за около 1 минута с телена бъркалка на ръка почти до гладкост. Изсипете в тавичката. Печете 25 минути или докато нож, поставен в центъра излезе чист. Поръсете със сирене. Пече се около 2 минути или докато сиренето се разтопи. Охладете и украсете с маруля, домати и маслини.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта