Регистрация

Тайландска супа със свинско

Автор:
Надежда
|
Дата:
14 Feb
|
Видяна:
814
Оцени рецептата

1 ч соеви кълнове

225 г яйчени китайски спагети

6 скилидки чесън, средно големи

6 ч пилешки бульон

4 с.л. смляно свинско

2 с.л. сушени скариди

1/2 ч рибен сос

3 листа маруля

8 ленти сварено свинско

2 стръка зелен лук, нарязан на филийки

1 с.л. кориандър, пресен, нарязан

1 ч.л. захар

2 с.л. печени фъстъци, натрошени

1 с.л. едро смлян лют червен пипер

 

Бланширайте кълновете за една минута, а след това ги оставете настрана, за да се отцедят. Сварете спагетите в обилно количество вода в продължение на пет минути, след което ги отцедете. След това запържете каймата в тенджера на умерен огън, докато започне да покафенява. Добавете пилешкия бульон, сушените скариди и рибения сос, разбъркайте и оставете сместа да заври. Междувременно нарежете чесъна и го запържете в една супена лъжица растително масло, докато стане хрупкав. Поставете бланшираните кълнове на дъното на голяма купа. Покрийте със сварените спагети. Изсипете запържения чесън отгоре, заедно с мазнината. Когато пилешкия бульон заври, накъсайте листата маруля на ивици и ги добавете в бульона; веднага свалете от котлона и залейте спагетите и кълновете. Гарнирайте с резени свинско, зелен лук и листа кориандър. Поръсете със захарта, фъстъците и лютия пипер и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта