Регистрация

Табуле

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
909
Оцени рецептата

1 ч булгур (жито)

1/2 ч вряща вода

2 стръка зелен лук, нарязан ситно

1/2 сладка зелена чушка, почистена и нарязана на кубчета

1/2 стрък целина, нарязан на кубчета

1/4 ч ситно нарязан магданоз

1/4 ч прясно нарязан джоджен

1 домат, обелен, почистен от семената и нарязан

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. зехтин

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

 

1. Поставете булгура в малка купа; изсипете отгоре врящата вода и оставете да се накисва за 10 - 15 минути. Отцедете и подсушете.

2. Сложете булгура в купа за сервиране и добавете лука, чушката, целината, магданоза, ментата и домата. Разбъркайте.

3. В буркан с винтова капачка смесете лимоновия сок, зехтина, солта и черния пипер. Разклатете, за да се смесят. Залейте булгура и разбъркайте. Оставете в хладилника за през нощта.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта