Регистрация

Супа с царевица, кокос и копър

Автор:
lazova
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
537
Оцени рецептата

4 ч жълт лук, тънко нарязана на филийки

2 ч праз, без стъблата - нарязани на тънки пръстени

3 с.л. чесън - нарязан

1 ч.л. семена див копър

1 1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

1 ч.л. пресни люти чушки, без семената

3 с.л. зехтин

4 ч царевица

8 ч пилешки бульон

1 с.л. царевично нишесте

5 ч кокосово мляко (неподсладено)

1 с.л. фино нарязан пресен лайм или

лимонова кора

2 ч тънко нарязан пресен копър

Едра сол - на вкус

Бял пипер (на вкус)

1/4 ч кориандър, листа, нарязан

Пресен кориандър или мента (по желание)

Фино нарязани червени чушки

 

Задушете лука, праза, чесъна, семената копър, червения пипер и лютите чушки в зехтин, докато зеленчуците са сварени, около 5 минути. В отделен съд добавете царевичните кочани с пилешкия бульон и оставете да къкри за 10 - 15 минути, покрити. Прецедете и добавете бульона в зеленчуковата смес. Разтворете царевичното нишесте в кокосовото мляко и добавете към бульона заедно с лимоновата кора. Оставете на слаб огън за 5 минути. Добавете царевицата и копъра и сгорещете. Коригирайте подправките и добавете кориандъра точно преди сервиране. По желание, разредете с допълнително бульон. Украсете с кориандър или листа от мента и ситно нарязани на кубчета червени чушки.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта