Регистрация

Супа с царевица и сирене

Автор:
мариана иванова
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
492
Оцени рецептата

3 средно големи картофа; обелени и нарязани едро

1 ч вода

2 с.л. разтворим пилешки бульон

1/8 ч.л. смлян червен пипер

Прясно смлян черен пипер

3 ч мляко, разделени

280 г замразена царевица

2 с.л. брашно

170 г настърган кашкавал

1 с.л. нарязан пресен магданоз

 

В голяма тенджера, смесете нарязаните картофи, водата, бульона, червения и черен пипер. Кипнете и намалете огъня. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 минути или докато картофите поомекнат, като разбърквате от време на време. Прибавете 2-1/2 чаши мляко и царевицата. В малка купа смесете останалата 1/2 чаша мляко и брашното; прибавете ги в сместа с картофи. Варете и разбърквайте на умерен огън, докато сместа се сгъсти и заври. Гответе и бъркайте още 1 минута. Добавете сиренето и се разбърква, докато се разтопи. Изсипете в 4 купички за сервиране. Покрийте всяка порция с магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта