Супа с тиква и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 малка тиква, небелена, нарязана наполовина и без семената
2 филийки хляб, нарязан на кубчета
2 зелени ябълки, обелени и нарязани
1 ч.л. сол
1 средно голяма глава лук, нарязан
1/4 ч.л. пипер
1 щипка розмарин
2 жълтъка, разбити
1 щипка риган
1/4 ч пълномаслена сметана
1 л пилешки бульон
Смесете тиквата, ябълките, лука, подправките, пилешкия бульон, хлебните кубчета, солта и черния пипер в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 30-45 минути. Издълбайте тиквата и я прибавете в супата. Пюрирайте супата в блендер. Върнете в тенджерата. В купа разбийте жълтъците със сметаната. Застройте супата с тази смес постепенно. Сгорещете добре, но без да завира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ