Регистрация

Супа с тиква и ябълки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

1 малка тиква, небелена, нарязана наполовина и без семената

2 филийки хляб, нарязан на кубчета

2 зелени ябълки, обелени и нарязани

1 ч.л. сол

1 средно голяма глава лук, нарязан

1/4 ч.л. пипер

1 щипка розмарин

2 жълтъка, разбити

1 щипка риган

1/4 ч пълномаслена сметана

1 л пилешки бульон

 

Смесете тиквата, ябълките, лука, подправките, пилешкия бульон, хлебните кубчета, солта и черния пипер в тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри за 30-45 минути. Издълбайте тиквата и я прибавете в супата. Пюрирайте супата в блендер. Върнете в тенджерата. В купа разбийте жълтъците със сметаната. Застройте супата с тази смес постепенно. Сгорещете добре, но без да завира.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта