Супа с телешко и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешки ребра
1 глава лук, обелен, набоден с
2 цели зърна карамфил
3 скилидки чесън, обелен и леко счукан
4 цели зърна черен пипер
4 ч телешки бульон
3 малки стръка праз, подрязан, измит и нарязан на жулиени
3 моркова- обелени и нарязани на тънки клечици
3 стръка целина, нарязани на тънки клечици
8 гъби, без стъблата, нарязани на тънки филийки
2 ч сварена паста, до степен ал денте
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 с.л. фино нарязан пресен копър
2 с.л. магданоз
Загрейте фурната до 180 градуса.
Поставете месото, лука, чесъна, пипера и бульона в огнеупорен съд, подходящ за фурната. Добавя се вода, така че да ги покрие на 3 см. Оставете да заври. Покрийте и се пече във фурната за около 2 часа, докато месото омекне. Извадете и оставете да се охлади. Отстранете костите и мазнината. Покрийте. Прецедете бульона през фина цедка. Оставя се да се охлади. Отстранете мазнината и върнете в съда. Прибавете праза, морковите и целината в съда. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 3 минути. Добавете месото, гъбите, пастата, сол и черен пипер. Пече се покрито в продължение на 5 минути. Махнете от огъня и добавете копъра и магданоза. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ