Регистрация

Супа с телешко и зеленчуци

Автор:
Надежда
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
566
Оцени рецептата

2 кг телешки ребра

1 глава лук, обелен, набоден с

2 цели зърна карамфил

3 скилидки чесън, обелен и леко счукан

4 цели зърна черен пипер

4 ч телешки бульон

3 малки стръка праз, подрязан, измит и нарязан на жулиени

3 моркова- обелени и нарязани на тънки клечици

3 стръка целина, нарязани на тънки клечици

8 гъби, без стъблата, нарязани на тънки филийки

2 ч сварена паста, до степен ал денте

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

2 с.л. фино нарязан пресен копър

2 с.л. магданоз

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Поставете месото, лука, чесъна, пипера и бульона в огнеупорен съд, подходящ за фурната. Добавя се вода, така че да ги покрие на 3 см. Оставете да заври. Покрийте и се пече във фурната за около 2 часа, докато месото омекне. Извадете и оставете да се охлади. Отстранете костите и мазнината. Покрийте. Прецедете бульона през фина цедка. Оставя се да се охлади. Отстранете мазнината и върнете в съда. Прибавете праза, морковите и целината в съда. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 3 минути. Добавете месото, гъбите, пастата, сол и черен пипер. Пече се покрито в продължение на 5 минути. Махнете от огъня и добавете копъра и магданоза. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта