Супа с раци и аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. маргарин
1/3 ч нарязан лук
1/3 ч кубчета целина
2 с.л. фино нарязан морков
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч.л. наситнен лук шалот
1 с.л. брашно
2 ч мляко
1 с.л. сухо шери
1/2 дафинов лист
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/8 ч.л. смлян бял пипер
1/8 ч.л. листа мащерка
85 г рачешко месо, размразено и добре отцедено
1/2 ч нарязани аспержи
В една тенджера сгорещете маргарина над средно-висока температура, докато се разпени; добавете лука, целината, морковите, чесъна и лука шалот; запържете леко, като се разбърква от време на време, докато омекне, 2 до 3 минути. Поръсете с брашно и разбъркайте, за да се смеси хубаво. Постепенно добавете млякото, като се бърка непрекъснато и варете, докато сосът е гладък. Добавете останалите съставки, без рачешкото и аспержите и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и добавете рачешкото и аспержите. Покрийте и варете, като се разбърква от време на време, докато супата се сгъсти и зеленчуците омекнат, 20 до 30 минути. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ