Регистрация

Супа с раци и аспержи

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

2 ч.л. маргарин

1/3 ч нарязан лук

1/3 ч кубчета целина

2 с.л. фино нарязан морков

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч.л. наситнен лук шалот

1 с.л. брашно

2 ч мляко

1 с.л. сухо шери

1/2 дафинов лист

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/8 ч.л. смлян бял пипер

1/8 ч.л. листа мащерка

85 г рачешко месо, размразено и добре отцедено

1/2 ч нарязани аспержи

 

В една тенджера сгорещете маргарина над средно-висока температура, докато се разпени; добавете лука, целината, морковите, чесъна и лука шалот; запържете леко, като се разбърква от време на време, докато омекне, 2 до 3 минути. Поръсете с брашно и разбъркайте, за да се смеси хубаво. Постепенно добавете млякото, като се бърка непрекъснато и варете, докато сосът е гладък. Добавете останалите съставки, без рачешкото и аспержите и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и добавете рачешкото и аспержите. Покрийте и варете, като се разбърква от време на време, докато супата се сгъсти и зеленчуците омекнат, 20 до 30 минути. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта