Супа с останало печено агнешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази супа е идеална за след Великден или Гергьовден, ако роднини и приятели не са успели да преборят цялото количество агнешко, което сте сготвили за празника. Разбира се, можете да си направите по-голяма порция печено агнешко, за да ви остане месо специално за супата. Тя не е мазна, защото лойта от месото е изтекла предварително, но пък е ароматна, засищаща и лека за агнешка гозба.
Необходими продукти:
400-500 г печено агнешко
2 моркова
2-3 стръка целина с все листенцата
4 картофа
сол и пипер
1 глава лук
2 с.л. олио
4 скилидки чесън
пресен джоджен за поднасяне
1,5 л вода или бульон
Начин на приготвяне:
Наситнете лука и чесъна и ги запържете в тенджера до позлатяване. Добавете нарязаните на шайби стръкчета целина (без листата), а след това и нарязаните на малки кубчета картофи. Бъркайте около минута, за да хванат картофките лека коричка и залейте с бульона или водата. Оставете да закъкри.
През това време накъсайте агнешкото на влакна и го прибавете към останалите продукти. Варете докато картофите се разварят напълно. Добавете листата на целината няколко минути преди да махнете от огъня. Подправете със сол и пипер. Половината листа джоджен наситнете в супата, а другите използвайте за поръска при сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ