Регистрация

Супа с останало печено агнешко

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
1318
Оцени рецептата

Тази супа е идеална за след Великден или Гергьовден, ако роднини и приятели не са успели да преборят цялото количество агнешко, което сте сготвили за празника. Разбира се, можете да си направите по-голяма порция печено агнешко, за да ви остане месо специално за супата. Тя не е мазна, защото лойта от месото е изтекла предварително, но пък е ароматна, засищаща и лека за агнешка гозба.

Необходими продукти:

400-500 г печено агнешко

2 моркова

2-3 стръка целина с все листенцата

4 картофа

сол и пипер

1 глава лук

2 с.л. олио

4 скилидки чесън

пресен джоджен за поднасяне

1,5 л вода или бульон

Начин на приготвяне:

Наситнете лука и чесъна и ги запържете в тенджера до позлатяване. Добавете нарязаните на шайби стръкчета целина (без листата), а след това и нарязаните на малки кубчета картофи. Бъркайте около минута, за да хванат картофките лека коричка и залейте с бульона или водата. Оставете да закъкри.

През това време накъсайте агнешкото на влакна и го прибавете към останалите продукти. Варете докато картофите се разварят напълно. Добавете листата на целината няколко минути преди да махнете от огъня. Подправете със сол и пипер. Половината листа джоджен наситнете в супата, а другите използвайте за поръска при сервиране.

 

 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта