Регистрация

Супа с морски дарове, чесън и джинджифил

Автор:
lubo
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
635
Оцени рецептата

2 глави лук - обелени и нарязани на четвъртинки

2 ч чесън

1 парче джинджифил, на вкус

2 стръка праз - бялата част само

3 с.л. масло

226 г скариди

226 г миди

4 ч пилешки бульон

Сол и пипер - на вкус

6 стръка зелен лук

 

1. Нарежете ситно лука, чесъна и джинджифила.

2. Нарежете праза на тънки филийки.

3. Сгорещете маслото в тенджера и добавете лука, чесъна, джинджифила и праза. Гответе 10 минути, докато зеленчуците са много меки и ароматни.

4. Нарежете морските дарове на малки парчета. Добавете ги при зеленчуците и гответе 1 мин.

5. Добавете бульона и оставете да заври. Варете 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

6. Междувременно нарежете зеления лук, добавете го и гответе още около минута. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта