Супа с морски дарове и сушени гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г сушени гъби
Вряща вода
170 г рачешко месо, прясно или замразено и размразено
115 г замразени морски миди
1/2 ч отцедени цели или нарязани на парчета бамбукови кълнове
8 стръка зелен лук
1 ч растително масло
1 яйце, леко разбито
6 ч пилешки бульон
1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
3 с.л. царевично нишесте
6 с.л. вода
1 1/2 с.л. оризово вино (или сухо шери )
4 ч.л. соев сос
2 белтъка
1. Поставете гъбите в купа и покрийте с вряща вода. Оставете да престои 30 минути. Отцедете. Извадете и изхвърлете стъблата. Нарежете гъбите на тънки филийки.
2. Накъсайте рачешкото. Изплакнете мидите с вода, отцедете и нарежете на тънки филийки. Нарежете бамбуковите кълнове на ленти. Нарежете зеления лук.
3. Загрейте олиото в малък тиган за омлет или палачинки. Добавете яйцата и изсипете в тигана, така че напълно да покриват дъното. Изпържете на средно-висока температура, докато омлетът стегне. Разхлабете ръбовете и обърнете, за да се сготви и от другата страна. Махнете от тигана, навийте на руло и се нарязва на ивици.
4. Изсипете бульона в тенджера. Гответе на висок огън, докато заври. Добавете гъбите, раците, мидите, бамбуковите кълнове, лука, нарязания омлет, джинджифила и черния пипер. Оставете супата да заври отново.
5. Смесете царевичното нишесте, 4 супени лъжици от водата, виното и соевия сос. Разбъркайте сместа в супата. Оставете супата да заври отново.
6. Разбийте белтъците и останалите 2 супени лъжици вода. Изсипете сместа бавно в супата, като се разбърква енергично.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ