Супа с миди и бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 филийки бекон (или повече)
1 голяма глава лук, нарязан
3 бутилки сок от миди
1/2 ч.л. сушен чесън
1 голям картоф
280 г бейби миди, консервирани
3 с.л. царевично нишесте
1/4 ч сметана
1 ч.л.чеснова сол
1/4 ч.л. черен пипер
Запържете бекона в тиган до кафяво. Заделете 2 с.л. от мазнината в тигана и извадете бекона върху хартиена кърпа да се отцеди добре. Натрошете бекона и го запазете за по-късно. Запържете нарязания лук в мазнината от бекона, докато стане полупрозрачен. Разклатете 1 бутилка сок от миди и го добавете към сотирания лук. Прибавете сухия чесън и оставете да заври. Варете, докато течността се редуцира наполовина. Разклатете другите две бутилки миден сок добре и добавете към сместа в тигана. Оставете да заври. Обелете картофа и го нарежете на малки кубчета. Добавете го в кипящия сос и намалете котлона до слаб – оставете да къкри докато картофите са почти готови. Междувременно, отцедете бейби мидите, заделете сока им в чаша. Сложете мидите настрана. Смесете сока с царевичното нишесте. Когато картофите са почти готови, отстранете тенджерата от котлона. Смесете отново царевичното нишесте и сока от миди и ги добавете в супата, като се бърка непрекъснато, докато царевичното нишесте се слее със сместа в тенджерата. Върнете тигана на огъня и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се добавят бейби мидите и натрошения бекон. Добавете сметаната, докато супата стане с желаната консистенция. Добавете чесновата сол и черен пипер на вкус; поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ