Регистрация

Супа с миди и бекон

Автор:
Savatova
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
414
Оцени рецептата

6 филийки бекон (или повече)

1 голяма глава лук, нарязан

3 бутилки сок от миди

1/2 ч.л. сушен чесън

1 голям картоф

280 г бейби миди, консервирани

3 с.л. царевично нишесте

1/4 ч сметана

1 ч.л.чеснова сол

1/4 ч.л. черен пипер

 

Запържете бекона в тиган до кафяво. Заделете 2 с.л. от мазнината в тигана и извадете бекона върху хартиена кърпа да се отцеди добре. Натрошете бекона и го запазете за по-късно. Запържете нарязания лук в мазнината от бекона, докато стане полупрозрачен. Разклатете 1 бутилка сок от миди и го добавете към сотирания лук. Прибавете сухия чесън и оставете да заври. Варете, докато течността се редуцира наполовина. Разклатете другите две бутилки миден сок добре и добавете към сместа в тигана. Оставете да заври. Обелете картофа и го нарежете на малки кубчета. Добавете го в кипящия сос и намалете котлона до слаб – оставете да къкри докато картофите са почти готови. Междувременно, отцедете бейби мидите, заделете сока им в чаша. Сложете мидите настрана. Смесете сока с царевичното нишесте. Когато картофите са почти готови, отстранете тенджерата от котлона. Смесете отново царевичното нишесте и сока от миди и ги добавете в супата, като се бърка непрекъснато, докато царевичното нишесте се слее със сместа в тенджерата. Върнете тигана на огъня и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се добавят бейби мидите и натрошения бекон. Добавете сметаната, докато супата стане с желаната консистенция. Добавете чесновата сол и черен пипер на вкус; поднесете топло.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта