Регистрация

Супа с леща и кисело мляко

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
967
Оцени рецептата

2 ч.л. царевично олио или зехтин

60 г нетлъст бекон, почистен от мазнини и нарязан

1 глава лук, нарязан

1 морков, нарязан на кубчета

170 г гъби, избърсани и нарязани

170 г оранжева леща, изплакната и отцедена

1 л пилешки бульон

1 1/2 ч.л. смлян кориандър

6 с.л. нискомаслено кисело мляко

Сол и прясно смлян черен пипер

1 с.л. пресен див лук, за поднасяне

 

Загрейте олиото в голям тиган и запържете леко бекона с лука и морковите за 5 минути, докато лукът е полупрозрачен. Добавете гъбите, лещата и пилешкия бульон. Подправете с кориандъра, малко сол и черен пипер и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри леко в продължение на 40 минути или докато лещата омекне. Добавете киселото мляко и се загрява отново внимателно. Налейте в топли купи за супа, поръсете с нарязан див лук и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта